Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Διάγνωση: οξεία ανεγκεφαλίτιδα!

Όταν έδωσα τα βλαστοκύτταρα του μικρού μου στην εταιρεία φύλαξής τους, με ενημέρωσαν οτι χρειάζονται κάποιες εξετάσεις απο την πλευρά της μητέρας, μια φορά όταν θα γεννήσω, όπου θα γίνουν με αιμοληψία εκείνη τη μέρα απο τα δικά τους εργαστήρια, και μια ακόμα φορά μόλις περάσουν 180μέρες απο τη γέννα, που θα πρέπει να τις κάνω εγώ και να τις στείλω με fax.
Φυσικά εγώ, το είχα εντελώς ξεχάσει αλλά μου το θύμησαν με ένα γράμμα που μου στείλανε και έτσι έσπευσα να κάνω κιαυτές τις εξετάσεις, (μια και τελευταία φορά να μου πάρουν αίμα που ναχει σχέση με την εγκυμοσύνη μου...) σε γνωστό ιατρικό κέντρο της πόλης μου, εκεί οπου έκανα και τις περισσότερες αιμοληψίες κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα).

Ως τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με το σέρβις, οι κοπέλες πολύ ευγενικές, οι νοσοκόμες πολύ ελαφροχέρες, όλα καλά. Ετσι και αυτή τη φορά, η κοπέλα που μου πήρε το αίμα ήταν ιδιαιτέρως ευγενική και μάλιστα επειδή θα αντλούσε μεγάλη ποσότητα αίματος χρησιμοποίησε και πεταλούδα για να μη με πονέσει η μεγάλη βελόνα. Οι ασθένειες που θα ελέγχανε, πολύ πολύ σοβαρές, μεταξύ αυτών HIV, ηπατίτιδα, αλλά και σύφιλη, όμως εγώ κανέναν λόγο δεν είχα να ανησυχώ για τα αποτελέσματα και έτσι το είδα σαν διαδικασία ρουτίνας και καθόλου αγχωμένη δεν πήγα. Οταν τελείωσε η αιμοληψία με ενημέρωσαν οτι τα αποτελέσματα θαναι έτοιμα την επόμενη μέρα το απόγευμα. Ετσι και έκανα.

Την άλλη μέρα που βγήκα και για κάποιες ακόμα δουλειές μου μαζί με την αδερφή μου έξω, είπα να το συνδυάσω και να περάσω και απο κει να πάρω τα αποτελέσματα. Αφήνω την αδερφή μου στο αυτοκίνητο διπλοπαρκαρισμένη με τα αλάρμ, μέχρι να πεταχτώ ένα λεπτό να πάρω το χαρτί και να φύγω.
Η ώρα που μπήκα στο μικροβιολογικό τμήμα ήταν ώρα αιχμής και υπήρχαν 3-4 άτομα στο γκισέ της ρεσεψιόν περιμένοντας να εξυπηρετηθούν, και σκέφτηκα οτι η αδερφή μου θα αγχωθεί αν αργήσω.
Ήρθε η σειρά μου μετά απο λίγο και ζητάω τα αποτελέσματα.
Η κοπέλα χτυπάει το όνομά μου στο κομπιούτερ, το κοιτάει, γυρίζει πίσω της στα συρτάρια με τα αρχεία κάνει να ψάξει αλλά το μετανοιώνει, ξανακοιτάει την οθόνη, περνάνε λίγα δευτερόλεπτα σιωπής και τελικά μου λέει:
"εεε... θα πρέπει να έρθει ο γιατρός να σας τα δώσει τα αποτελέσματα, αν θέλετε καθήστε λίγο στο σαλονάκι να τον ειδοποιήσουμε"
Εχετε δει σε ταινίες που σε κάποια πλάνα ο πρωταγωνιστής που μαθαίνει κάτι τραγικό σαν να έρχεται μπροστά ενώ υποχωρεί το background? ε, αυτό ένιωσα να μου συμβαίνει εκείνη τη στιγμή.
Σαν να χάθηκε ο κόσμος κάτω απο τα πόδια μου!
"Να περιμένω στο σαλονάκι να έρθει ο γιατρός να μου δώσει τα αποτελέσματα????
ΓΙΑΤΙ???
Γιατί δε μου δώσαν το χαρτί να φύγω?
γιατί πρέπει να μου το δώσει ο γιατρός???
πρέπει να μου ανακοινώσει κάτι?
βρήκαν κάτι????
Ω, ΘΕΕ ΜΟΥ!!! ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΙ?????"
τρελάθηκα απο αυτές τις αστραπιαίες σκέψεις...


Φυσικά δεν κάθησα στο σαλονάκι, πήγα απλά προς τα κει μουδιασμένη γιατί πίσω μου άρχισε να μαζεύεται ουρά απο κόσμο και σαν λιοντάρι σε κλουβί έκοβα βόλτες πάνω-κάτω, πάνω-κάτω μετρώντας τα δευτερόλεπτα και κοιτώντας συνέχεια την πόρτα, τις πόρτες καλύτερα γιατί δεν ήξερα απο που θα βγει ο γιατρός και είχε πολλές πόρτες και τις κοιτούσα όλες ταυτόχρονα.... είχα πάθει πανικό!!!

"τι διάολο κόλλησα?
ΠΟΥ το κόλλησα?
στο χειρουργείο, με κάποια βελόνα?
σε κάποια τουαλέτα?
ΠΟΥ?
ΤΙ?
τι απ'όλα όσα έκανα βγηκε θετικό Παναγιά μου???"

πρέπει να πέρασαν 5-6 λεπτά που μου φάνηκαν σαν αιωνιότητα όταν είπα "δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να κάνω" αλλά πώς που ο κόσμος στο γκισέ ήταν αρκετός και πώς να διακόψω να ρωτήσω ξανά γιατί περιμένω.... κι αν μου πει "Γιατί έχετε σύφιλη κυρία μου, καθήστε και περιμένετε εκεί και θα έρθει ο γιατρός" ?????
Λίγο κόμπιασα αλλά η αγωνία μου ήταν τόση που αποφάσισα να ρισκάρω.
Πλησιάζω αποφασιστηκά και λέω στην κοπέλα που μου είπε να περιμένω:
"Συγνώμη, εγώ για ποιό λόγο ακριβώς πρέπει να περιμένω? Θα αργήσει πολύ ο γιατρός?"
η κοπέλα με κοιτάζει, ξανακοιτάει το κομπιούτερ της και μου λέει χαμηλόφωνα και διστακτικά:
"ξέρετε... μας λείπει το αποτέλεσμα απο την μια εξέταση που ζητήσατε και θα είναι έτοιμη σε κανα μισάωρο... μπορειτε να περιμένετε?"

(....)"και γιαυτό μου είπατε να περιμένω????? ΟΧΙ, δεν μπορώ να περιμένω!!! θα έρθω αύριο να τα πάρω!"

είπα με όση δύναμη μου είχε απομείνει, όση δύναμη απομένει σε κάποιον που του σηκώνουν έναν τόνο βάρος απο την πλάτη του και τον αφήνουν κατάκοπο.
Με τρεμάμενα γόνατα, κατέβηκα τις σκάλες ενώ ψέλλιζα βρισιές που δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να ξεστομίσω κατά της ανεγκέφαλης κοπέλας...
Στο αυτοκίνητο η αδερφή μου είχε αρχίσει να πεινάει όσο περίμενε και τοχε ρίξει στο φαί... είχε ανοίξει το ταπεράκι με το πληγούρι που της είχα φέρει να δοκιμάσει και έτρωγε, οταν εγώ μπήκα βρίζοντας μέσα στ'αμάξι.
Της είπα τι έγινε και όσο το σκεφτόμουνα τόσο περισσότερο νευρίαζα!

Την άλλη μέρα, που θα ήταν έτοιμα τα αποτελέσματα δεν μπορούσα να πάω εγώ και έστειλα τον άντρα μου.
Ομως και κείνος δεν στάθηκε τόσο τυχερός.
ΔΕΝ του δίνανε τα αποτελέσματα γιατί λέγανε οτι πρέπει να τα δώσουν ΣΕ ΜΕΝΑ, καθώς είναι προσωπικά δεδομένα κλπ κλπ κλπ και με χίλια ζόρια τα δώσανε.
Και φυσικά ήταν αρνητικά.
Αλλά έπρεπε να κάνουν ΚΑΙ τον άντρα μου να ανησυχήσει μέχρι να του τα δώσουν γιατί πρώτη φορά δεν του έδιναν αποτελέσματα δικά μου, είχε πάει πάνω απο 7 φορές και είχε πάρει δικά μου αποτελέσματα στο παρελθόν απο το ίδιο μέρος....
Κι ας ήταν μόνο αυτό το φάουλ που κάνανε.. θα το καταλάβαινα. Αλλά ήταν και τα προηγούμενα που ακόμα τα σκέφτομαι και μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο!

10 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Τελείως ηλίθιοι όμως... Και χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης της δουλειάς τους. Τι να πει κανείς...

maya είπε...

KitsosMitsos είναι να μη σου τύχει...

VAD είπε...

Και μετά το καψόνι δεν ερριξες λίγα "γαλλικά" στην ανεγκεφαλη;!!!

maya είπε...

VAD, ο θυμός μου άργησε μια μέρα!
εκείνη τη στιγμή απλώς ανακουφίστηκα, και όσο περνούσε η ώρα θύμωνα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ AVATAR:))).ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ.
ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ:))

maya είπε...

SKPOYTZAKO, έκανα το καθήκον μου! ;)
που πήγε το σχόλιο οεο????

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΡΤΗΣ.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΓΩ.ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Τα έχω περάσει κι εγώ, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι από εμάς αυτά τα νουμεράκια. Καλό #ήμερο να έχουμε

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

AΦΗΝΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.